TSZ, KV, MV-ra jelentkezés


A mai naptól lehet jelentkezni a 2009. április 25-én Kiskunhalason megtartandó vizsgákra. Nevezéseket 2009. április 22-ig kérjük juttassátok el a klub részére e-mail-ben az info@retrieverclub.hu címre vagy postai úton a Hungária Retriever Klub 2315 Szigethalom Pf.: 82 címre.


Nevezési lapok letölthetőek: Egyéb-Letöltések-nevezések


A jelentkezés csak a vizsgadíj befizetésével együtt érvényes!
Helyszíni fizetés lehetséges!


Vizsgadíjak:

Tenyészszemle: 5000Ft nem tagoknak 10 000 Ft
Képességvizsga: 2500Ft nem tagoknak 5 000 Ft
Munkavizsga: 3500Ft nem tagoknak 7 000 Ft

Kezdés:
Tenyészszemle, képességvizsga: 9.00 óra
Munkavizsga: kb. 11.00 óra


Megközelíthetőség:
Budapest felől M5-ös autópályán Kecsekemétnél Soltvadkert felé az 54-es útra, Soltvadkerten a körforgalomnál Kiskunhalas felé az 53-es főúton amíg a Kiskunhalas táblát nem látod, baloldalon egy horgásztó található, a horgásztó után a tó bejáratánál lesz a regisztráció.


A házibüfénkben szendvics, csoki, üdítő és kávé vásárlásra van lehetőség. Dummyt, pórázt, sípot eladásra most is hozunk, ha egyéb felszerelésre van szükséged kérjük jelezd előre mailben a jelentkezéseddel együtt!


Egyéb info: 06-70-314-1418


Hasznos tudnivalók tenyészszemlére készülőknek:

-Először ellenőrizzük a kutya törzskönyvének a hátulján, hogy át lett-e íratva a kutya a tulajdonos nevére, ha nem, akkor ezt a MEOE központi irodájában (1116.Bp.Tétényi út 128/b-130.) lehet megtenni 2000 Forint ellenében (nem tagok részére 4000 Forint).

Nyitvatartás:
Hétfő: 9.00.-17.30.
Szerda: 9.00.-15.30.
Csütörtök: 9.00.-13.30.
Péntek: 9.00.-11.30.

Saját magunk nem írhatunk a törzskönyvre és pecsét nélkül úgysem érvényes.

-Ellenőrizzük, hogy a kutyának érvényes-e a kötelező védőoltása (12 hónapnál nem lehet régebbi).

-Ellenőrizzük, hogy a kutya fülében olvasható-e a tetoválási szám (kivéve ha csak chip van benne, akkor kérjük meg állatorvosunkat erre)

-Érdemes MEOE által elismert klubban tagnak lenni, mivel akkor a vizsga és egyéb rendezvényeket kedvezményes díjakért lehet igénybe venni. Golden retriever esetében a Hungária Retriever Klub ajánlott mint fajtagondozó szervezet. Éves tagdíja azonos a többi klubéval 6000 Forint.

-A Hungária Retirever Klub honlapján lehet tájékozódni a vizsgák időpontjáról. Lehetőség van letölteni a nevezési lapot és azt kitöltve e-mail-ben vagy postai úton jelentkezni.

-A helyszínre a kiírt kezdési időpont előtt érdemes érkezni, hogy a kutyának legyen ideje a szükségleteit elvégezni, feltudjon oldódni.

-Vigyünk magunkkal tálat és vizet, hogy a kutyát megtudjuk itatni!

- Keressük meg a "regisztrációs asztalt", ott szükség lesz a kutya törzskönyvére (ami előzőleg a tulajdonos nevére át lett íratva a MEOE központjában), érvényes oltási könyvre, az adott évre érvényes tagsági kártyára (a helyszínen lehetőség van a Hungária Retriever Klubba belépni) és a vizsgadíj befizetésére. A kutya azonosításához olvasható tetoválási szám vagy chip szükséges.

- Amennyiben megtörtént a jelentkezés a vizsgára a megkapott dupla példányos bírálati lappal mehetünk a tenyészszemlét végző bíró elé vagy a képességvizsga bíróhoz.


Elvárható, hogy a kutya tiszta és ápolt legyen. A ringben a kutyának nyugodtan kell viselkednie, amíg a feje búbjától a farka végéig megnézik. A bíró utasítására egy kört kell futni, hogy mozgásban is megnézze a kutyát.

Kívánatos, hogy a kutya bal oldalunkon, laza pórázon kocogjon. A bíró által kialakított véleményt a bírálati lapra felírják, aminek a másolatát később a gazdi megkapja. A bírálat után keressük fel újra a regisztrációs asztalt a vizsga illetve a bírálat dokumentálása végett. A bíró tenyészthető vagy nem tenyészhető minősítést adhat ki.


Mindenkinek sok sikert!


MEOE Hungária Retriever Klub


...vissza az aktualitásokhoz