HRK választás


Kedves retrieveres barátaink, jelenlegi és jövőbeli HRK tagok!

Mostanra már bizonyára mindannyian értesültetek arról, hogy a Hungária Retriever Klub 2008. november 22-i tisztújító közgyűlésén nagyszámú részvétel mellett egy teljesen új összetételű vezetőség kapott bizalmat. A megválasztott tisztségviselők nevében ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki munkájával, részvételével és végül szavazatával ehhez hozzájárult!

Mint azt korábban egymás között letisztáztuk, számunkra nem a pozíciók betöltése volt fontos, vagy hogy éppen ki is az aki megszerezte az adott titulust, hanem sokkal inkább az, hogy egy egységes álláspont alakuljon ki a szükséges teendőkkel kapcsolatban, melyért a klub, -beleértve tagságot és vezetőséget- tud és akar tenni.

Persze a sikeres választáshoz meg kellett neveznünk jelöltjeinket is. Nagyon nagy sikernek értékelem, hogy a választó tagok teljes bizalommal voltak ezen jelöltek irányába, még akkor is, ha esetleg nem mindenkit ismertek személyesen vagy nem ismerték részletesen a képviselt programot. Ez viszont tökéletesen bizonyítja, hogy a többség változást akart.

Nem titok és remélem nem tűnik szerénytelenségnek ha elárulom, hogy Rácz István kihívójaként, mint az új vezetőség elnökjelöltje én voltam megnevezve. Persze tudtuk, hogy ezt nem fogja tétlenül nézni és tagsági viszonyomat próbálja megkérdőjelezni majd. Bár felkészülten érkeztünk és minden dokumentum azt támaszotta alá, hogy tagságom rendezett (tagsági díj befizetési igazolás, tagsági kártya érvényes vonalkódos matricával, MEOE központ taglistája, illetve a MEOE elnökének állásfoglalása tagságom mellett) mindezek ellenére nem voltak hajlandóak ezt elismerni, így rövid szóváltás után látva, hogy békés eszközökkel nem lehet ott helyben tisztázni a dolgot visszaléptem, és ezzel életbe lépett a "B-terv". Ennek értelmében az elnökjelölti helyemet a korábbi felügyelőbizottsági tagjelölt szerepét betöltő Kószó Robi vette át, illetve az ő megüresedett helyére Keresztesi Szilvi lett jelölve. Innentől kezdve a többi már történelem: előbb Robi aratott egyértelmű győzelmet a korábbi elnökkel szemben, majd a többi vezetőségi tagjelültünk (Dr. Bárdossy Eszter, Beke Judit, Erdős László, Kádár Eszter), végül pedig a felügyelőbizottság elnöke (Kozák Sándor) és tagjai (Keresztesi Szilvia és Kovács Ildikó) lettek magabiztos fölénnyel megválasztva.

Nincs kétségem a felől, hogy ez a vezetőség tökéletesen fogja tudni képviselni a tagság érdekeit. Remélhetőleg saját tagsági viszonyom ezek után már hamar rendeződik, így hivatalosan is tudom támogatni (akár tagként vagy ha úgy alakul valamilyen tisztség betöltőjeként) munkájukat. A vezetőség a napokban összeül és összeállítja a cselekvési tervét, melyet aztán megvalósít és ennek lépéseit a megfelelő fórumokon a tagság is nyomon követheti. Ugyanakkor a választás napján és azóta is hallani hangokat - teljesen jogosan - melyek hiányolják a részletesebb választási programot. Ennek ismertetése egy beszéd formájában az én feladatom lett volna, ám erre az ismert okok miatt nem kaptam lehetőséget. Így most, addig is amíg az új vezetés feláll és összeállítja saját programját, szeretném ezen a fórumon nyilvánossá tenni ennek a beszédnek a kivonatát.

Üdvözlettel,
Király Olivér...vissza az aktualitásokhoz