MEOE Elnökének levele


Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Kedves Sporttársaim, Barátaim!

Kívánok mindnyájatoknak élhető, sikeres és egészségben teljes 2013-as évet! Egyesületünk életében nagyon nehéz, változásokkal teli, ugyanakkor bízom abban, hogy mégis erkölcsi és szakmai sikerekben gazdag Új Esztendő elé nézünk.

Tájékoztatom tagságunkat, hogy a MEOE működésében 2013. január 1.-étől június 1.-éig semmiféle változás nem történik. Értem ez alatt a MEOE teljes körű tevékenységét az FCI kompatibilis törzskönyvezéstől a kiállítás és rendezvényszervezésig. Kérek mindenkit, hogy a rosszindulatú tévinformációkat figyelmen kívül hagyva, bizalommal forduljanak egyesületünk központi irodájához.

Január első napjaitól egy speciális problémával állunk szemben azon szervezeteink vonatkozásában, akik 2012. december 31.-éig még nem tudták lezárni az önállósodási folyamatot, így még nem tudtak szerződést kötni, mint önálló jogú fajtaklub vagy vidéki szervezet a MEOE-vel. Remélem, hogy kevesen választották a szervezetük megszüntetését és inkább törekedtek korunk követelményrendszerének megfelelően a bíróságokon bejegyzett, önálló adószámmal rendelkező szervezeti forma létrehozására. Felhívom azon szervezetek vezetőinek és tagságának szíves figyelmét egy átmeneti lehetőségre, ami segítséget jelenthet a 2013 évi tagsági díj rendezésére. A 2013 évi rendezett MEOE tagság nagy jelentőséggel bír a februári négy napos rendezvénysorozat a Fehova, illetve a májusi világkiállítás kedvezményes nevezési lehetőségeire.  A 2013 évi tagdíj befizethető a MEOE központi szervezetébe. Varján Barbara kolléganőnk szívesen áll bármilyen tagsággal kapcsolatos kérdésben a rendelkezésükre. Elérhetősége : 06 70/ 457 2768. Amelyik szervezetünk 2013 március 31.-éig befejezi az önállósodást és szerződést köt a MEOE-vel, benyújtott taglistája alapján visszakapja azon tagjai tagdíjrészét, akik január elsejétől március 31.-éig a központi egyesületbe fizették a 2013 évben is változatlan 9000 forint tagdíjat.

További fontos információ, amit szeretnék veletek megosztani, a 2013. június 1.-e utáni működéssel kapcsolatos. Nagyon fontos koncepció változás! Az állami elismeréssel rendelkező fajtaszervezeteknek lehetősége lesz kinológiai szövetséget választani, tehát szerződhetnek egyesületünkkel a MEOE-vel, vagy választhatják a MESZ-t is. Kérek minden józan gondolkodású, a mai gazdasági lehetőségeket megfelelően átlátó, a hazai és nemzetközi kinológiát magáénak valló klubvezetést, válassza a MEOE-hez való csatlakozást.  A hozzánk csatlakozni kívánó szervezetek számára részletes tájékoztatást adok a nagyon előnyös lehetőségekről. Kérlek benneteket keressetek ez ügyben személyesen. A kiemelkedően nehéz gazdasági helyzetben, a minimálisra lecsökkent törzskönyvezési kedv helyrehozására az egyetlen kiút, az egységes FCI kompatibilis MEOE szövetség felépítése. Kérem ebben a nagyon nehéz munkában minden elhivatott magyar „kutyás” segítségét, együttműködését.

Üdvözlettel, Korózs András MEOE elnöke

2013 Újév napján


...vissza az aktualitásokhoz